Vragen

Hieronder vindt je antwoord op vragen die vaak aan ons gesteld worden. Staat jouw vraag hier niet bij of is je vraag onvoldoende beantwoord? Neem dan even contact met ons op en dan beantwoorden we alsnog je vragen!

Wat is het eigen risico?

Dit is het bedrag dat niet vanuit de zorgverzekeraar vergoed wordt. Wanneer je naar een zorginstelling gaat die niet onder de basisverzekering valt, betaal je eerst het eigen risico voordat er iets vergoed wordt. Zorg die je vanuit een aanvullende verzekering ontvangt heeft geen eigen risico.
Het verplichte eigen risico in 2019 is €385, je kan ervoor kiezen een hoger eigen risico te nemen. Hierdoor wordt je premie lager maar wanneer er iets gebeurd moet je zelf meer betalen. Kinderen onder de 18 jaar betalen nog geen premie en hebben ook geen eigen risico.

Waarvoor betaal ik eigen risico?

Je betaalt eigen risico voor onder meer:

Consult bij medisch specialist
Operatie/behandeling in het ziekenhuis
Geestelijke gezondheidszorg
Ambulancevervoer

Zit vergoeding voor fysiotherapie in de basisverzekering?

Vanuit de basisverzekering is de fysiotherapie pas vergoed vanaf de 21ste behandeling. De eerste twintig behandelingen moet je zelf betalen, hierbij maakt het niet uit bij welke zorgverzekeraar je verzekerd bent. Wil je een vergoeding voor die eerste twintig behandelingen? Kijk dan naar de aanvullende verzekeringen, deze verschillen in prijs en in het aantal behandelingen die vergoed worden.

Vanaf wanneer kan ik overstappen?

De maatschappijen maken ieder jaar rond half november de premies voor het nieuwe jaar bekend. Je hebt dan de tijd tot 31 december om over te stappen of je pakket te wijzigen. Wanneer je de polis opzegt op 1 januari, heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten. Je kan niet halverwege het jaar opzeggen, tenzij je via jouw werkgever verzekerd bent en je bij de nieuwe werkgever een ook een collectieve verzekering af kunt sluiten.

Mijn zoon/dochter wordt 18 jaar, wat nu?

Vanaf 18 jaar is je kind premieplichtig, ze moeten zelf premie gaan betalen. Dit gaat in vanaf de eerste maand dat je kind 18 jaar is. Wanneer hij/zij dus in januari 18 jaar wordt, beginnen ze in februari met betalen. De hoogte van het eigen risico wordt berekend vanaf het moment dat de verzekering in gaat. Wanneer je kind premieplichtig wordt zijn er twee opties:

  1. Je kind blijft bij jou op de polis verzekerd, in dit geval betaal jij als ouder de premie. Wanneer je niks aan het pakket van je kind veranderd zal de premie even hoog worden als de volwassene met de hoogste premie.
  2. Je sluit een nieuwe zorgverzekering af voor je kind, en de polis komt op de naam van je kind te staan. Hij of zij is zelf de verzekeringnemer en zal het ook zelf moeten betalen.

Er zijn verschillende goede aanvullende verzekeringen voor jongeren, vaak hebben de verzekeraars speciale aanvullende verzekeringen die goedkoper zijn voor klanten onder de 30 jaar. Naast dat deze verzekeringen een lagere premie hebben, hebben over het algemeen ook een tandartsvergoeding in de aanvullende verzekering.

Nog geen antwoord op je vraag?

Allround Benefits
  • Rotterdamseweg 61
  • 3332 AC Zwijndrecht
  • 078 - 620 10 00
  • info@allroundbenefits.nl
  • © Allround Benefits 2019