Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Iedereen kan arbeidsongeschikt worden. Als ondernemer denk je hier liever niet aan. De continuïteit van de onderneming en mogelijk zelfs die van jou of jouw gezin kunnen de dupe worden van langdurig arbeidsongeschikt zijn en blijven. Als ondernemer dien je dit risico helemaal alleen te dragen, er is dus geen vangnet of sociale verzekering waar je op terug kunt vallen. De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is een verzekering die de financiële schade in zo een geval op kan vangen. Een “must” voor elke ondernemer die financieel nog afhankelijk is van inkomsten!

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Deze verzekering gebruiken wij als oplossing wanneer duidelijk wordt dat door langdurig arbeidsongeschikt zijn het financieel een “ramp” dreigt te worden. Jouw inkomen verzekeren zorgt ervoor dat je privé geen al te grote problemen hoeft te hebben. Het is uiteraard wel van belang dat de verzekering aansluit (en blijft aansluiten) op je persoonlijke situatie.

Op het moment dat je inkomen weg gaat vallen omdat je niet meer zelf kunt werken is de noodzaak van een verzekering meestal het grootst. Immer, geen gemaakte uren betekent meestal geen omzet. Ook als de onderneming inmiddels groter is geworden in omvang en de omzet wellicht niet direct voortvloeit door persoonlijke inspanning, kan het nuttig zijn om wel een verzekering af te sluiten! De ernst van de arbeidsongeschiktheid kan namelijk nog steeds tot gevolg hebben dat de onderneming gestaakt wordt of bij een positievere benadering verkocht kan worden. De belangrijkste vraag is dan hoe red je jezelf tot 68 jarige leeftijd?

Er zijn vele mogelijkheden om een passende oplossing te vinden. Denk ook aan een broodfonds als (tijdelijke) oplossing. Samen met jou onderzoeken we welke oplossing aansluit bij je persoonlijke wensen. Pas dan kunnen we overgaan tot het vinden van de juiste verzekeraar.

Wat doen wij voor u?

We zullen aan de hand van een klantprofiel (inventarisatie) goed kunnen bepalen waar je persoonlijke financiële behoefte ligt. Hier gaat voor ons en jou de meeste tijd in zetten, maar als het fundament goed is, kunnen we later de (financiële) schade zoveel mogelijk beperken. Als vaststaat dat een verzekering de juiste oplossing is, dan starten we het bemiddelingstraject. De verschillen tussen de verzekeraars zijn soms erg groot. Niet alleen de premie, maar ook de voorwaarden en de duur van de uitkering zijn erg De verzekering vangt niet alleen het tekort aan inkomsten op maar het biedt ook extra ondersteuning bij re-integratie.

AOV en de belasting

Wat vaak vergeten wordt is dat de premie van de arbeidsongeschiktheidsverzekering fiscaal aftrekbaar is, hierdoor betaal je ongeveer 33% minder dan de werkelijke premie. Dit komt omdat je de premie in je belastingopgave mag verrekenen. Je krijgt terug of betaalt dus minder belasting.

Wil je persoonlijk advies over een AOV?

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Allround Benefits
  • Rotterdamseweg 61
  • 3332 AC Zwijndrecht
  • 078 - 620 10 00
  • info@allroundbenefits.nl