Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Iedereen kan arbeidsongeschikt worden. Als ondernemer denkt u hier liever niet aan. De continuïteit van de onderneming en mogelijk zelfs die van u of uw gezin kunnen de dupe worden van langdurig arbeidsongeschikt zijn en blijven. Als ondernemer dient u dit risico helemaal alleen te dragen, er is dus geen vangnet of sociale verzekering waar u op terug kunt vallen. De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is een verzekering die uw financiële schade in zo een geval op kan vangen. Een “must” voor elke ondernemer die financieel nog afhankelijk is van inkomsten!

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Deze verzekering gebruiken wij als oplossing wanneer duidelijk wordt dat door langdurig arbeidsongeschikt zijn het financieel een “ramp” dreigt te worden. Uw inkomen verzekeren zorgt ervoor dat u privé geen al te grote problemen hoeft te hebben. Het is uiteraard wel van belang dat de verzekering aansluit (en blijft aansluiten) bij op uw persoonlijke situatie.

Op het moment dat uw inkomen weg gaat vallen omdat u niet meer zelf kunt werken is de noodzaak van een verzekering meestal het grootst. Immer, geen gemaakte uren betekent meestal geen omzet. Ook als de onderneming inmiddels groter is geworden in omvang en de omzet wellicht niet direct voortvloeit door persoonlijke inspanning, kan het nuttig zijn om wel een verzekering af te sluiten! De ernst van de arbeidsongeschiktheid kan namelijk nog steeds tot gevolg hebben dat de onderneming gestaakt wordt of bij een positievere benadering verkocht kan worden. De belangrijkste vraag is dan hoe redt u zich tot 68 jarige leeftijd?

Er zijn vele mogelijkheden om een passende oplossing te vinden. Denk ook aan een broodfonds als (tijdelijke) oplossing. Samen met u onderzoeken we welke oplossing aansluit bij uw persoonlijke wensen. Pas dan kunnen we overgaan tot het vinden van de juiste verzekeraar.

Wat doen wij voor u?

We zullen aan de hand van een klantprofiel (inventarisatie) goed kunnen bepalen waar uw persoonlijke financiële behoefte ligt. Hier gaat voor ons en u de meeste tijd in zetten, maar als het fundament goed is, kunnen we later de (financiële) schade zoveel mogelijk beperken. Als vaststaat dat een verzekering de juiste oplossing is, dan starten we het bemiddelingstraject. De verschillen tussen de verzekeraars zijn soms erg groot. Niet alleen de premie, maar ook de voorwaarden en de duur van de uitkering zijn erg De verzekering vangt niet alleen het tekort aan inkomsten op maar het biedt ook extra ondersteuning bij re-integratie.

AOV en de belasting

Wat vaak vergeten wordt is dat de premie van de arbeidsongeschiktheidsverzekering fiscaal aftrekbaar is, hierdoor betaalt u ongeveer 33% minder dan de werkelijke premie. Dit komt omdat u de premie in uw belastingopgave mag verrekenen. U krijgt terug of betaalt dus minder belasting.

Wilt u persoonlijk advies over een AOV?

Allround Benefits
  • Rotterdamseweg 61
  • 3332 AC Zwijndrecht
  • 078 - 620 10 00
  • info@allroundbenefits.nl
  • © Allround Benefits 2019