Overlijdensrisicoverzekering (ORV)

Wanneer je te overlijden komt, zitten de nabestaanden vaak met dezelfde lasten maar een lager inkomen. Met de overlijdensrisicoverzekering kan je dit gat aan inkomsten dekken. Deze verzekering dekt niet de kosten voor een uitvaart, daarvoor is de uitvaartverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering dekt de verloren inkomsten bij het overlijden van een nabestaanden. Wanneer je te overlijden komt, krijgt jouw nabestaande een bedrag uitgekeerd om de vaste lasten te kunnen blijven betalen. Dit bedrag zet je zelf vast wanneer je de verzekering afsluit. Met deze vergoeding kan bijvoorbeeld de hypotheek betaald worden, andere financiële verplichtingen voldaan worden.

De maximumleeftijd voor het afsluiten van van deze verzekering ligt meestal tussen de 60-70 jaar, de maximumleeftijd voor het moment dat de verzekering stopt is meestal tussen de 70-80 jaar.

Voor het afsluiten van deze verzekering wordt bijna altijd om een gezondheidsverklaring gevraagd. Wanneer je over wilt stappen van verzekeraar moet je in de gaten houden dat er gevraagd wordt om een nieuwe verklaring.

 

Koppeling aan hypotheek

Deze verzekering kan je ook koppelen aan je hypotheek. Het bedrag dat gedekt is wordt, samen met de hypotheek, lager.

Meer informatie over deze verzekering of wil je een ORV afsluiten?

Allround Benefits
  • Rotterdamseweg 61
  • 3332 AC Zwijndrecht
  • 078 - 620 10 00
  • info@allroundbenefits.nl
  • © Allround Benefits 2019