Bootverzekering

Ga je weg met de boot in je vakantie? Zorg wel dat deze verzekerd is! De overheid heeft deze verzekering niet verplicht maar veel plekken vereisen dat je boot minimaal WA verzekerd is, vooral jachthavens, stallingen of natuurgebieden. Met de WA dekking ben je verzekerd voor eventuele schade die jij toebrengt aan een ander. Hieronder lees je meer info over de bootverzekering.

Dekkingen

Als je een boot koopt, ben je net als bij een auto verplicht om deze met minimaal WA-dekking te verzekeren. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade die je aan een ander toebrengt. Wanneer je de boot wat uitgebreider wilt verzekeren is er de basis casco dekking, deze dekt schade die jij een ander toebrengt maar ook de schade die jij veroorzaakt aan jouw eigen boot. Bij de basis casco dekking wordt diefstal en schade door brand, storm en bliksem gedekt.

Wanneer je de boot nog beter wilt verzekeren kan je  kiezen voor de uitgebreide casco dekking, dan ben je naast alle eerdere dekkingen ook nog verzekerd voor schade door overspanning, vorst, fabrieksfouten en vandalisme. Je kan ook kiezen om naast de gewone verzekering nog een aanvullende verzekering af te sluiten voor bijvoorbeeld ongevallendekking, rechtsbijstand of trailer. Het aanbod van aanvullende verzekeringen verschilt per aanbieder. Het is dus goed om even te bedenken wat jij allemaal verzekerd wilt hebben met je boot.

Kleine boot

Heeft je boot minder dan 4 pk of een zeil kleiner dan 16 m2? Dan hoef je geen bootverzekering af te sluiten omdat de aansprakelijkheid dan valt onder je persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering.

Net als bij een autoverzekering bouw je schadevrije jaren op, hierdoor wordt je verzekering ieder jaar weer iets goedkoper.

Ook zijn er wat aanvullende dekkingen die je af kunt sluiten, deze verschillen soms per verzekeraar. Veel voorkomende extra dekkingen zijn; de trailerverzekering, rechtsbijstand, ongevallen opvarenden of pechhulp.

Wil je meer informatie over het verzekeren van een boot of wil je een verzekering afsluiten?

Allround Benefits
  • Rotterdamseweg 61
  • 3332 AC Zwijndrecht
  • 078 - 620 10 00
  • info@allroundbenefits.nl