Voorkom schade tijdens uw vakantie

Een ongeluk (en diefstal) zit in een klein hoekje, ook tijdens uw vakantie. Een doorlopende reisverzekering afsluiten is een van de manieren om hier minder zorgen over te hebben, maar voorkomen is beter dan genezen. Bekijk daarom onderstaande preventietips en voorkom pech tijdens uw vakantie.

Laat uw huis slim achter

U en uw gezin beschermen tegen schade tijdens uw vakantie begint al thuis. Sluit bijvoorbeeld altijd uw gordijnen en vraag buren af en toe uw huis te controleren en post op te ruimen om inbrekers weg te houden. Vergeet ook uw vriezer en koelkast niet te legen om eventuele waterschade bij het uitvallen van stroom te voorkomen.

Bescherm uw bagage

Vliegt u naar uw vakantiebestemming? Doe de meest kostbare spullen altijd in uw handbagage. Zet ook geen adresgegevens op uw bagagelabel om te voorkomen dat niet-reizigers op het vliegveld gemakkelijk uw adres achterhalen en vervolgens weten dat u voorlopig niet thuis bent.

 

Vakantiecheck van uw auto

Autopech hebben tijdens vakantie is erg vervelend. Sluit daarom de module ‘Vervoer en verblijf’ af bij uw Doorlopende reisverzekering en maak gebruik van de vakantiecheck van uw garage om veilig op reis te gaan. Als het goed is heeft u standaard al een gevarendriehoek en gele hesjes in uw auto. Vergeet ook niet te controleren of een alcoholtest verplicht is in de landen waar u doorheen rijdt en kruip nooit vermoeid achter het stuur. Het beste is om maximaal twee uur aaneengesloten te rijden.

Verspreid uw bezittingen

Verspreid uw kleding en geld over meerdere koffers en reistassen. Het gebeurt namelijk wel eens dat de bagage zoek raakt en later aankomt op uw vakantiebestemming. Ook wanneer u tijdens vakantie op pad gaat, is het verstandig om de meest kostbare spullen te verspreiden over meerdere tassen.

Social media op vakantie

Vakantiefoto’s en statusupdates delen via social media is leuk, maar het heeft ook een keerzijde. Inbrekers zitten namelijk ook op social media en kunnen zo gemakkelijk zien of u wel of niet thuis bent. Denk dus goed na over wat u wel en niet online zet.

Check uw dekkingen

Helemaal onbezorgd op reis? Vergeet dan niet een doorlopende reisverzekering af te sluiten of een assurantieadviseur te vragen naar welke dekkingen handig zijn voor de door u gekozen vakantie.

Allround Benefits
  • Rotterdamseweg 61
  • 3332 AC Zwijndrecht
  • 078 - 620 10 00
  • info@allroundbenefits.nl