Stop Heling!

Een buitenkansje! Je kunt een fiets, mobiele telefoon of televisie kopen voor een hele lage prijs. Dan moet je goed oppassen. Het kan namelijk heel goed dat dit gestolen spullen zijn. Je bent strafbaar als jij gestolen spullen koopt terwijl je had kunnen bedenken dat ze gestolen zijn. Dit noemen we heling. Er zijn verschillende vormen van heling namelijk schuld- , opzet- en gewoonteheling. Schuldheling is wanneer je een product koopt, bezit of verkoopt waarvan je het vermoeden hebt dat het gestolen is. Hier staat een gevangenisstraf van ten hoogste één jaar op of een geldboete van maximaal €87.000. Bij opzetheling weet je dat het om een gestolen goed gaat en hier loopt de gevangenisstraf zelfs op tot maximaal vier jaar of een geldboete van maximaal € 87.000. Bij gewoonteheling koop of verkoop je vaker producten waarvan je weet dat ze zijn gestolen. Het is zeg maar een gewoonte maken van opzetheling. Hier staat een gevangenisstraf van maximaal zes jaar op of een geldboete van maximaal € 87.000.

 

Waar moet je op letten?

Let daarom goed op als je tweedehands iets wilt kopen, bijvoorbeeld op een verkoopsite. Signalen die kunnen wijzen op een gestolen product zijn:

 1. De prijs is te mooi om waar te zijn.
 2. De verkoper geeft ontwijkende antwoorden op je vraag naar de herkomst van het product.
 3. De originele verpakking ontbreekt.
 4. Een aankoopbon, gebruiksaanwijzing of garantiebewijs ontbreekt.
 5. De verkoper wil geen serienummer of ander uniek nummer geven.
 6. De verkoper wil niet bij hem thuis afspreken en wil zijn contactgegevens niet doorgeven.

Bij producten met een serienummer is het belangrijk dat je deze altijd eerst op diefstal checkt in de database van Stop Heling. In deze database plaatst de politie gegevens over gestolen producten waarvan aangifte is gedaan.

Stop heling de app

Stop heling!

Let op: géén opsporingsbericht. Vandaag, 21 oktober, wordt in Europa ingezet op het voorkomen van woninginbraken. Daarom vragen wij uw aandacht voor de Stop Heling app.

In deze app registreert u uw eigendommen. Als u bestolen bent, maken de foto’s en de geregistreerde unieke nummers van het gestolen product het gemakkelijker uw eigendommen terug te vinden en de dief op te sporen.

Stop Heling App

 • Registreer serienummers van uw apparaten eenvoudig met de app van Stop Heling. Dan weet u na een woninginbraak direct wat u precies mist.
 • Is uw mooie ring gestolen? Met een foto ervan, kan uw ring in de teruggevonden buit geïdentificeerd worden!
 • Laptop gestolen en al uw foto’s weg? Met het serienummer kan de buit van een inbraak herleid worden naar de eigenaar. Ook pakken we de daders van de woninginbraak hiermee op.

Ga naar www.stopheling.nl/app en download de app voor Iphone of Android

Allround Benefits
 • Rotterdamseweg 61
 • 3332 AC Zwijndrecht
 • 078 - 620 10 00
 • info@allroundbenefits.nl