Reisverzekering en Corona

Wij begrijpen dat u vragen heeft over het coronavirus en uw reis of vakantie. Wat is er verzekerd onder de reisverzekering? En hoe zit het met annulering? We zetten daarom op een rij waarvoor u verzekerd bent en beantwoorden de meest gestelde vragen. Zo kunt u met een gerust gevoel op weg.

U wilt met een gerust hart op reis en genieten van uw vakantie. Vanwege corona is het verstandig om dubbel te checken hoe u verzekerd bent. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Daarom zetten we graag de belangrijkste dekkingen voor u op een rij.

Corona en Doorlopende Reisverzekering 

 1. Als u op reis corona krijgt waardoor u te ziek bent om uw vakantie voort te zetten of verder te reizen, dan zijn de extra kosten die u maakt om naar huis te komen verzekerd.
 2. Als u op reis corona krijgt en u moet in quarantaine, dan zijn de extra reis- en verblijfskosten verzekerd.
 3. Als het gebied waar u op vakantie bent kleurcode oranje krijgt, dan blijft u verzekerd tot het einde van uw vakantie.
 4. Als u op reis corona krijgt, dan zijn de (extra) zorgkosten verzekerd op de dekking Geneeskundige kosten.
 5. Als u op reis bent en er wordt een dierbare in Nederland ernstig ziek door corona, dan kunt u uw reis afbreken en eerder terugkomen. De extra kosten die u maakt om naar huis te komen zijn verzekerd.

Let op: bovenstaande dekkingen gelden als u op reis bent in een gebied met kleurcode groen of geel.

Corona en Doorlopende Annuleringsverzekering

 1. Als u of een reisgenoot vlak voor vertrek corona krijgt, is annulering van de reis verzekerd. We vragen hiervoor een positieve PCR-test of een doktersverklaring.
 2. Als een dierbare ernstig ziek wordt, waardoor u niet op vakantie kunt, is annulering van de reis verzekerd.
 3. Als u tijdens uw reis terug naar huis moet omdat u of een reisgenoot corona kreeg, dan krijgt u een vergoeding voor de niet-genoten vakantiedagen.

Let op: bovenstaande dekkingen gelden als het gebied waar u naar reist op het moment van boeken kleurcode groen of geel had.

De laatste tips

 1. Controleer vóór vertrek de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Op de reisadviezen per land staat een overzicht met de reisadviezen per land.
 2. Bereid uw reis goed voor. De checklist van het Ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u op weg.
 3. Reist u naar het buitenland? Meld u dan aan bij de 24/7 informatieservice van Buitenlandse Zaken. U wordt dan voortdurend op de hoogte gehouden van wijzigingen in de situatie ter plaatse.

Allround Benefits
 • Rotterdamseweg 61
 • 3332 AC Zwijndrecht
 • 078 - 620 10 00
 • info@allroundbenefits.nl