Zonnepanelen

Dit heerlijke weer is natuurlijk super goed voor de zonnepanelen! Daarom wat preventietips van de Nationale Nederlanden voor zonnepanelen. Kortsluiting en gebreken aan zonnepanelen kunnen namelijk grote gevolgen hebben. Om veilig te werken is het belangrijk dat de zonnepanelen in goede staat verkeren.

Zorg voor een veilige installatie:
 1. Laat een constructeur de draagconstructie van het dak doorrekenen. Dan bent u er zeker van dat het dak bestand is tegen het extra gewicht. Ook als het stormt, sneeuwt of regent.
 2. Bedenk vóór de installatie of uw dakbedekking aan vervanging toe is. Het is zinvol om te zorgen voor brandveilige dakisolatie zoals steenwol of PIR zodat brand niet overslaat op het dak. Het vervangen van de dakbedekking en isolatie ná de installatie van zonnepanelen kost beduidend meer.
 3. Kies voor zonnepanelen met vlamboogdetectie. De installatie schakelt zichzelf dan uit bij kans op brand door een vlamboog.
 4. Laat de zonnepanelen installeren door een vakkundig bedrijf dat gespecialiseerd is in zonnepanelen. Het installeren van zonnepanelen is ingewikkeld en kan bij verkeerde installatie gevaarlijk zijn.
 5. Laat de zonnepanelen schoonmaken door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Zelf de zonnepanelen schoonmaken kan gevaarlijk zijn.
Welke voorschriften en normen zijn van toepassing?
 1. Uw zonnestroom-installatie moet voldoen aan alle normen die zijn aangewezen door het bouwbesluit.
 2. Laat de gehele zonnestroom-installatie iedere vijf jaar controleren door een SCIOS gecertificeerd bedrijf op basis van een SCOPE 12 inspectie. Zodat u zeker weet dat de installatie veilig is.

Allround Benefits
 • Rotterdamseweg 61
 • 3332 AC Zwijndrecht
 • 078 - 620 10 00
 • info@allroundbenefits.nl