Verminder de kans op schade
Richt de horecazaak veilig in
- Houd de wandelpaden vrij.
- Lopen gasten extra gevaar om te struikelen, uit te glijden of te vallen? Waarschuw hen met bordjes.
- Plaats balustrades en trapleuningen bij hoogteverschillen.
- Controleer aan het begin van elke werkdag of meubels niet beschadigd zijn.
Verminder de kans op brand
- Zorg voor duidelijk zichtbare vluchtroutes en houd deze vrij.
- Zorg voor genoeg geschikte blusmiddelen . Controleer dagelijks of de blusmiddelen goed bereikbaar zij en laat uw blusmiddelen eens per twee jaar onderhouden. Meer preventietips over blusmiddelen.
- Gebruik alleen versieringen van brandveilig materiaal.
- Houd technische installaties in goede staat en laat ze regelmatig controleren.
- Laat keukenapparatuur en afzuiginstallaties regelmatig schoonmaken.
- Verminder de kans op brandstichting: doe afvalcontainers die buiten staan op slot en zorg dat ze niet te verplaatsen zijn.
- Sla geen brandbaar (verpakkings)materiaal op in de buurt van de gevels.
- Kies voor vaste terrasverwarmers en laat deze aansluiten door een erkend installateur.
Zorg voor de veiligheid van de medewerkers
- Zorg voor voldoende rustpauzes.
- Laat uw medewerkers niet te zwaar tillen.
- Verminder de kans op gehoorbeschadiging. Zet de muziek niet te hard.
- Stel een huishoudelijk reglement op en bespreek dit met de medewerkers.
- Maak met de medewerker afspraken over omgang met lastige en agressieve gasten.
- Breng de risico’s in kaart met een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en neem passende preventiemaatregelen.
Werk hygiënisch
- Houd u aan de wettelijk verplichte HACCP-richtlijnen.
- Verminder de kans op legionellabesmetting door de temperatuur van het tapwater op minimaal 60°C in te stellen. En spoel waterleidingen die niet vaak worden gebruikt minimaal één keer per week door.
- Bestrijd ongedierte en houd de bestrijdingsmiddelen buiten het bereik van de gasten.
Geef dieven geen kans
- Laat het bedrijf beveiligen door een beveiligingsbedrijf met BORG-certificaat of dat is erkend door de Vereniging Europese Beveiligingsbedrijven (VEB).
- Berg geld en waardevolle spullen op in een goed afgesloten of beveiligde ruimte.
- Veranker uw audiovisuele apparatuur en computerapparatuur aan het meubilair.
- Breng buitenverlichting aan bij ramen en deuren en aan de achter- en zijkant van het bedrijf.
- Let erop dat begroeiing niet hoger is dan één meter.
Verminder de kans op waterschade
- Een voorraad in een kelder of souterrain? Plaats de spullen op vlonders of pallets op ten minste tien centimeter van de vloer.
- Voorzie apparatuur van watersloten.