Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je er voor dat je nabestaanden een geldbedrag krijgen als je overlijdt. Dit geldbedrag kunnen zij bijvoorbeeld besteden aan de studie van de kinderen of de hypotheek.
Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) keert uit als je voor een bepaalde datum overlijdt. De uitkering stelt jouw partner of nabestaanden bijvoorbeeld in staat de hypotheek (deels) af te lossen om zo in de woning te kunnen blijven wonen.
De maximumleeftijd voor het afsluiten van deze verzekering ligt meestal tussen de 60 en 70 jaar. De maximale eindleeftijd ligt bij de meeste verzekeraars tussen de 70 en 80 jaar.
Als je een nieuwe overlijdensrisicoverzekering wil sluiten, kan je gezondheid een knelpunt zijn. Zeg daarom nooit zo maar je oude verzekering op, voordat je bij de nieuwe verzekeraar medisch goedgekeurd bent.
Sluit je een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan was je in het verleden altijd verplicht een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als de hypotheek meer dan 80% van de waarde van je woning bedraagt. Vanaf 2018 geldt deze regel niet meer.
Bij andere hypotheken verschilt het per hypotheekverstrekker. Het is belangrijk om dit altijd te checken.
Meer informatie over de overlijdensrisicoverzekering?