6 tips voor een goed en energiek gevoel

 

Tip 1: Ga 20 minuten de natuur in

Door dagelijks 20 minuten in de natuur te zijn, komt u al sneller tot rust. Uw bloeddruk gaat omlaag, u voelt zich beter én u hebt meer energie. En de buitenlucht is super gezond: het zorgt ervoor dat u beter kan nadenken en het vermindert stress. Ga dus op ontdekking in het bos of maak een wandeling in het park. Dan merkt u ook gelijk de voordelen van de kleur groen. Omdat dit de kleur van de natuur is, werkt die rustgevend en ontspannend.

Tip 2: Draai de muziek die bij je past

Muziek kan uw stemming bepalen. Draai vrolijke muziek als u wat meer energie nodig hebt, dat werkt al na 10 minuten. Wilt u liever ontspannen? Luister dan naar instrumentale muziek met een laag tempo. Dan voelt u zich na 13 minuten al meer relaxed . Zo is er voor ieder moment wel een passende playlist.

Tip 3: Kom in beweging

Mensen die regelmatig bewegen, zijn gelukkiger dan mensen die dat niet doen. Bewegen is dus niet alleen goed voor uw lijf, maar óók voor uw geest. Door regelmatig te bewegen kunt u beter omgaan met tegenslagen, kunt u zich beter concentreren én valt u makkelijker in slaap.

Tip 4: Slaap lekker

Gemiddeld slapen we een derde van ons leven. Dat geeft dus wel aan hoe belangrijk slaap is. Goed en genoeg slapen heeft een heleboel positieve effecten: u voelt zich gelukkiger, hebt een beter geheugen én meer energie. Zet uw telefoon dus op tijd uit en kruip eens vroeg in bed. Of maak een kwartiertje vrij voor een powernap.

Tip 5: Krijg energie van de kleur oranje

De kleur oranje geeft energie, maakt vrolijk, is opbeurend en straalt plezier en enthousiasme uit. Het is dus niet voor niets dat sportteams vaak in oranje spelen. Ook een beetje meer oranje in uw leven? Maak eens een herfstwandeling in een oranjegekleurd bos of kies een oranje achtergrond op uw telefoon.

Tip 6: Lach zoveel mogelijk

Lachen is heerlijk en hartstikke gezond. Een flinke lachbui ontspant, verlaagt het niveau van de stresshormonen adrenaline en cortisol en zorgt ervoor dat u alles even vergeet. En goed om te weten: we kunnen ons brein makkelijk foppen. Door onze mondhoeken omhoog te krullen, worden we vanzelf vrolijk. Dus of u nu écht lacht of doet alsof: u voelt zich meteen blijer.

Allround Benefits
  • Rotterdamseweg 61
  • 3332 AC Zwijndrecht
  • 078 - 620 10 00
  • info@allroundbenefits.nl